073 7200 200

Procederen

Procederen zit in ons DNA. We worden vrijwel wekelijks benaderd voor procesadvies. Dat geldt voor allerlei rechtsgebieden en branches en zeker ook voor het bestuursrecht. We hebben daarbij steeds één doel voor ogen: winnen.

Procederen in het bestuursrecht is een vak apart, met eigen regels en eigen (fatale) termijnen. Onder procederen in het bestuursrecht verstaan we het indienen van een bezwaarschrift, het in beroep gaan bij de rechtbank of het instellen van hoger beroep bij de Raad van State.

Een vak apart

Het indienen van een bezwaarschrift kan alleen als er een besluit is genomen. Ook voor de toegang tot de bestuursrechter is vereist dat er een besluit is genomen en dat er eerst een bezwaarschrift is ingediend. Veel mensen realiseren zich dit niet en denken “ik ga straks wel naar de rechter”. Dat kan in het bestuursrecht niet. U moet alle stappen doorlopen anders is de weg naar de rechter gesloten.

De termijn voor het indienen van een bezwaar- of (hoger) beroepschrift is 6 weken. Dit is een fatale termijn. Dit betekent dat een te laat ingediend bezwaar- of (hoger)beroepschrift niet in behandeling wordt genomen en uw zaak is gesloten. Deze kan niet meer worden geopend. Dit is zeer belangrijk om u te realiseren. Daarom adviseren wij vrijwel altijd om een tijdig bezwaarschrift in te dienen als u het niet eens bent met een besluit van een overheidsorgaan. U krijgt maar één keer de kans!

Neem contact met ons op

Benader ons gerust met een vrijblijvend verzoek voor een procesadvies. Mail direct naar aposset@snijders-advocaten.nl of maak telefonisch een vrijblijvende koffieafspraak.

 

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een bestuursrecht advocaat die uw belangen op een zorgvuldige en adequate manier behartigt. Een advocaat die de weg binnen de bestuursrechtspraak en wet- en regelgeving als geen ander kent? Snijders Bestuursrecht is zo een advocatenkantoor. Veel mensen kiezen voor ons als advocaat bestuursrecht door onze duidelijke, laagdrempelige en deskundige manier van werken.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het bestuursrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken. 

Ruimere toegang tot bestuursrechter
De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling) heeft recent twee richtinggevende [...]
Alles over de Omgevingswet
Het belangrijkste doel van de Omgevingswet is het vereenvoudigen en samenbrengen van regels voor ruimtelijke [...]
Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW)
De coronamaatregelen hebben grote gevolgen voor veel bedrijven. De overheid heeft daarom de Tijdelijke Noodmaatregel [...]