073 7200 200

Subsidierecht

Een subsidie is een geldbedrag dat door de overheid wordt verstrekt voor activiteiten die bedrijven, organisaties of particulieren gaan ontplooien.

Hierbij mag het niet gaan om goederen of diensten die aan het bestuursorgaan worden geleverd. Het gaat bijvoorbeeld om een subsidie voor de landbouw, een subsidie voor bedrijven of een subsidie voor culturele instellingen.

Wat is subsidierecht?

Met subsidierecht bedoelen we alle regels die van toepassing zijn op subsidies. De belangrijkste regels zijn opgenomen in titel 4.2 van de Awb. Uitgangspunt is dat een subsidie altijd moet zijn gebaseerd op een wettelijk voorschrift, bijvoorbeeld een verordening of regeling. De hoofdregels voor subsidies staan in de Awb, de uitwerking in andere regelgeving. Deze gelaagdheid maakt het subsidierecht complex en ingewikkeld.

Subsidie voor landbouw of bedrijven

Veel subsidieregelingen zijn bedoeld voor landbouw of voor bedrijven. In de regeling wordt vastgelegd wie voor subsidie in aanmerking kan komen, aan welke eisen moet worden voldaan, wanneer een subsidie wordt geweigerd en hoe de procedure is geregeld. Bedrijven die voor een subsidie in aanmerking willen komen, weten zo aan welke eisen ze moeten voldoen. Het aanvragen van een subsidie is niet eenvoudig. Vaak zijn aanvraagformulieren lang en moeten veel bewijsstukken worden ingediend. Snijders Bestuursrecht heeft veel ervaring en kan u helpen! Wij ontzorgen en nemen alles voor u uit handen.

Snijders Bestuursrecht voor advies

Wij begeleiden de overheid bij het uitvoeren van subsidietrajecten van A tot Z. Hierdoor bent u er als overheid van verzekerd dat uw subsidieprocedures juridisch correct verlopen. Vanzelfsprekend kunt u ook met losse vragen bij Snijders Bestuursrecht terecht en kunt u ons inschakelen om u in een gerechtelijke procedure bij te staan.

Ook bedrijven en andere organisaties hebben inmiddels hun weg naar Snijders Bestuursrecht gevonden om hen te adviseren op het gebied van subsidierecht. Wanneer een subsidie wordt geweigerd, staan we u graag bij om deze weigering in een juridische procedure van tafel te krijgen.

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een bestuursrecht advocaat die uw belangen op een zorgvuldige en adequate manier behartigt. Een advocaat die de weg binnen de bestuursrechtspraak en wet- en regelgeving als geen ander kent? Snijders Bestuursrecht is zo een advocatenkantoor. Veel mensen kiezen voor ons als advocaat bestuursrecht door onze duidelijke, laagdrempelige en deskundige manier van werken.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het bestuursrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken. 

Ruimere toegang tot bestuursrechter
De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling) heeft recent twee richtinggevende [...]
Alles over de Omgevingswet
Het belangrijkste doel van de Omgevingswet is het vereenvoudigen en samenbrengen van regels voor ruimtelijke [...]
Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW)
De coronamaatregelen hebben grote gevolgen voor veel bedrijven. De overheid heeft daarom de Tijdelijke Noodmaatregel [...]