073 7200 200

Privacy- en cookiestatement

Privacy- en cookiestatement voor Snijders Bestuursrecht

In deze privacy- en cookiestatement wordt uitgelegd welke persoonsgegevens Snijders Bestuursrecht verzamelt en voor welke doeleinden deze persoonsgegevens worden gebruikt. Bij persoonsgegevens gaat het om alle informatie over een persoon. Ook gegevens die indirect iets over iemand zeggen, zijn persoonsgegevens. Met het onderstaande wordt uitvoering gegeven aan de in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) neergelegde informatieplicht aan de betrokkene(n) wiens persoonsgegevens Snijders Bestuursrecht verwerkt.

Identiteit

De besloten vennootschap Snijders Bestuursrecht

Adres: Vughterweg 74
5211 CM ‘s-HERTOGENBOSCH

Postbus 2221
5202 CE ‘s-HERTOGENBOSCH

T: 073 – 7200 200
F: 073 – 7200 201

info@snijders-bestuursrecht.nl
www.snijders-bestuursrecht.nl

Verwerking persoonsgegevens

Snijders Bestuursrecht zal de persoonsgegevens uitsluitend verwerken in overeenstemming met de AVG.

Snijders Bestuursrecht verwerkt persoonsgegevens om diensten aan te kunnen bieden, dienstverlening te kunnen verbeteren en om persoonlijk met u als betrokkene te communiceren. Voor evaluatie van onze dienstverlening schakelt Snijders Bestuursrecht veelal een derde partij in. U als betrokkene maakt zelf de keuze hieraan deel te nemen en daarvoor persoonsgegevens achter te laten. Ook verstuurt Snijders Bestuursrecht een nieuwsbrief en deelt andere uitingen van Snijders Bestuursrecht.

De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van de onderliggende overeenkomst met cliënten, is gebaseerd op toestemming en/of Snijders Bestuursrecht heeft hierbij gerechtvaardigde belangen. Tevens kan de verwerking van persoonsgegevens soms noodzakelijk zijn in verband met een wettelijke verplichting die rust op Snijders Bestuursrecht. De wettelijke verplichting vloeit onder andere voort uit de Advocatenwet en de daarmee verband houdende verordeningen. Zonder verwerking van deze persoonsgegevens, kan Snijders Bestuursrecht de opdracht en/of dienst niet verlenen.

Welke persoonsgegevens verzamelt Snijders Bestuursrecht en voor welke doeleinden?

Snijders Bestuursrecht verwerkt persoonsgegevens uitsluitend voor de hierna te noemen doeleinden (niet limitatief):

  • Het verlenen van juridische diensten, waaronder de uitvoering van een overeenkomst en het voeren van (gerechtelijke) procedures;
  • Innen van declaraties;
  • Advisering, bemiddeling en verwijzing;
  • Voldoen aan onze juridische en wettelijke verplichtingen;
  • Marketing- en communicatie activiteiten;
  • Werving en selectie.

Deze persoonsgegevens worden ter beschikking gesteld door uzelf, cliënten, wederpartijen, gerechtelijke instanties en overige betrokken derden en kunnen onder andere bestaan uit uw naam, huidige functie, (bedrijfs)adres, een (kopie van) ID-bewijs, kenteken, medische gegevens, financiële gegevens, e-mailadres, telefoon- en faxnummers.

Daarnaast verwerkt Snijders Bestuursrecht de noodzakelijke persoonsgegevens van haar werknemers.

Bewaartermijn persoonsgegevens

Snijders Bestuursrecht bewaart de persoonsgegevens die worden verwerkt niet langer dan noodzakelijk is voor de hiervoor genoemde doeleinden van de gegevensverwerking dan wel op grond van wet- en regelgeving is vereist.

De ontvangers van de persoonsgegevens

Snijders Bestuursrecht deelt uw persoonsgegevens alleen met derde partijen voor zover noodzakelijk voor de dienstverlening met inachtneming van de hiervoor genoemde doeleinden. Hierbij valt te denken aan waarneming van de praktijk door een andere advocaat, het (laten) uitvoeren van een deskundigheidsonderzoek of het inschakelen van een andere derde partij namens en in opdracht van Snijders Bestuursrecht, zoals een IT-leverancier, webdeveloper, maar ook het verstrekken van uw persoonsgegevens in verband met (gerechtelijke) procedures of correspondentie met de wederpartij.

Daarnaast kan Snijders Bestuursrecht persoonsgegevens verstrekken aan een derde partij, zoals een toezichthouder of een andere met openbaar gezag beklede instantie, voor zover daartoe een wettelijke verplichting bestaat.

Met de derde partij die namens en in opdracht van Snijders Bestuursrecht uw persoonsgegevens verwerkt, wordt een verwerkersovereenkomst gesloten waardoor die derde partij eveneens gehouden is tot naleving van de AVG. Door Snijders Bestuursrecht ingeschakelde derde partijen, die als verwerkingsverantwoordelijke diensten aanbieden, zijn voor de (verdere) verwerking van uw persoonsgegevens zelf verantwoordelijk voor de naleving van de AVG. Hierbij valt te denken aan een accountant, notaris, ingeschakelde andere derde partij ten behoeve van een second opinion of deskundigenrapport.

Snijders Bestuursrecht verstrekt de persoonsgegevens niet aan een derde land of een internationale organisatie, tenzij Snijders Bestuursrecht daartoe verplicht is op grond van de wet of een rechterlijke uitspraak.

Rechten betrokkenen

Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft u een aantal rechten. U heeft het recht om een verzoek in te dienen tot inzage, correctie, beperking, verzet, overdraagbaarheid van gegevens, verwijdering van uw persoonsgegevens of intrekking van eerder gegeven toestemming. U kunt uw verzoek sturen via onderstaande contactgegevens. U ontvangt binnen vier weken na ontvangst van uw verzoek nader bericht van ons.

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waarbij Snijders Bestuursrecht aan uw verzoek als betrokkene geen of niet volledige uitvoering kan geven. Hierbij valt te denken aan de geheimhoudingsplicht van advocaten en wettelijke bewaartermijnen.

Uw verzoeken zoals hiervoor bedoeld, kunt u richten aan: info@snijders-bestuursrecht.nl.

Indien de verwerking van persoonsgegevens is gebaseerd op een expliciete toestemming, dan heeft u altijd het recht om de toestemming in te trekken.

Cookies

Er wordt op deze website gebruik gemaakt van technieken die het gebruiksgemak verhogen en die de website zo interessant mogelijk maken voor elke bezoeker. Voorbeelden van deze technieken zijn cookies en scripts (hierna te noemen: cookies). Een cookie is een klein tekstbestand dat bij uw bezoek aan een website naar uw computer wordt gestuurd. De cookies kunnen niet gebruikt worden om u te identificeren.

  1. Cookies die de klant volgen
    www.snijders-bestuursrecht.nl plaatst cookies of leest gegevens uit waarmee het gedrag van de bezoeker wordt gevolgd. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens die direct te herleiden zijn naar een individu. Deze cookies worden bijvoorbeeld gebruikt om gepersonaliseerd aanbod in nieuwsbrieven te kunnen doen.
  2. Cookies voor statistieken / analyses (in Matomo)
    Om te bepalen welke onderdelen van www.snijders-bestuursrecht.nl het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten hoeveel bezoekers er op onze website komen en wat het meest bekeken wordt. Hiervoor gebruiken wij cookies. Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages herleiden wij niet naar personen.

Wanneer u wilt dat websites helemaal geen cookies plaatsen, dan kunt u hiervoor uw browser instellingen aanpassen zodat u een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst. Ook kunt u de instellingen dusdanig aanpassen dat uw browser alle cookies of alleen de cookies van derde partijen weigert. Daarnaast kunt u de cookies die al zijn geplaatst, verwijderen. Let er hierbij op dat u de instellingen apart voor elke browser en computer die u gebruikt moet aanpassen.

Gebruik social media

Op de website(s) van Snijders Bestuursrecht zijn knoppen (ook wel buttons genaamd) en/of links opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten of delen op sociale (media) netwerken of websites van derden, zoals Twitter, Linkedin, Instagram of Facebook. Snijders Bestuursrecht houdt geen toezicht op en is niet verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens door en via zulke derde partijen. Het gebruik van die media is dus voor uw eigen risico. Voordat u van die diensten van derde partijen gebruik maakt, is het raadzaam eerst het privacystatement van die derden door te lezen.

Klacht

Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beveiliging van persoonsgegevens

Snijders Bestuursrecht hecht grote waarde aan de beveiliging en bescherming van uw persoonsgegevens en zorgt, rekening houdend met de stand van de techniek, voor passende technische en organisatorische maatregelen om een op het risico afgestemd beveiligingsniveau te waarborgen. In het geval Snijders Bestuursrecht gebruik maakt van diensten van derde partijen, zoals een IT-leverancier, zal Snijders Bestuursrecht in het kader van de bescherming van persoonsgegevens in een verwerkersovereenkomst afspraken vastleggen over afdoende beveiligingsmaatregelen.

Wijzigingen in de privacy- en cookiestatement

Snijders Bestuursrecht behoudt zich het recht voor om deze privacy statement op ieder gewenst moment en voor welke reden dan ook aan te passen of te wijzigen. Wijzigingen gelden slechts indien deze schriftelijk zijn vastgelegd in de privacy- en cookiestatement.

Vragen

Bij vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de verwerking van de persoonsgegevens, kunt u contact opnemen met ons via onderstaande gegevens.

Telefoon: 073 – 7200 200
Fax: 073 – 7200 201
Email: info@snijders-bestuursrecht.nl
Postadres: Postbus 2221, 5202 CE ’s-HERTOGENBOSCH

’s-Hertogenbosch 13 juni 2018

Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Bent u op zoek naar een bestuursrecht advocaat die uw belangen op een zorgvuldige en adequate manier behartigt. Een advocaat die de weg binnen de bestuursrechtspraak en wet- en regelgeving als geen ander kent? Snijders Bestuursrecht is zo een advocatenkantoor. Veel mensen kiezen voor ons als advocaat bestuursrecht door onze duidelijke, laagdrempelige en deskundige manier van werken.

Klantbeoordeling Op basis van 3 referenties
9,0

Bedankt voor de fijne samenwerking. Ik wil je enorm bedanken voor jouw hulp en de krachtige brief!

Ilhem Mess

Mijn ervaringen met Snijders zijn louter positief. Wij hadden een stikstofprobleem en ik had op  zeer korte termijn juridisch advies nodig. Ze vonden de tijd voor mij en hebben ons de goede richting in gestuurd om het op te lossen.

Alex van Veen
Napoleon Grills/Wolf Steel Europe BV

Wij wilden graag een project lostrekken bij de Gemeente Tilburg. Hiervoor heeft Snijders Bestuursrecht een memo geschreven dat wij hebben ingebracht. Gemeente Tilburg vond de memo zeer verhelderend en duidelijk. Iets wat ze niet vaak mee maakten, omdat er meestal wollige taal gebruikt wordt. Dus mijn dank daarvoor!

Helmut Hetzenauer
HIG Invest

Het laatste nieuws

Actueel

Als gespecialiseerd advocaat in het bestuursrecht is het van belang om op de hoogte te zijn én te blijven van de actualiteit en laatste ontwikkelingen. Wij laten u graag kennismaken met deze ontwikkelingen, bijzondere cases en meest interessante vraagstukken. 

Wat is een bestemmingsplan?
Wat is een bestemmingsplan? Een gemeente is op basis van de wet verplicht om voor [...]
Alles over nadeelcompensatie
Als u als particulier of ondernemer schade lijdt door het handelen van de overheid, dan [...]
Evenement afgelast door coronavirus? Neem deze stappen.
Het is een woelige tijd. Scholen zijn dicht, winkels en cafés gesloten en evenementen zijn [...]